Menü Bezárás

KI TEHET ŐSSZEL ÉRETTSÉGIT?

  1. Aki már rendelkezik előrehozott középszintű vizsgával, és ugyanabból a tantárgyból szintemelő (emelt szintű) vizsgát szeretne tenni.
  2. Aki valamilyen tantárgyból előrehozott érettségi vizsgát szeretne tenni közép- vagy emelt szinten, és szeptemberben a 11. vagy 12. évfolyamot kezdi meg.
  3. Akinek a tavaszi érettségi vizsgákon valamilyen tantárgyból nem sikerült a követelményeket teljesítenie.

 

MILYEN TANTÁRGYBÓL TEHETŐ ELŐREHOZOTT ÉRETTSÉGI VIZSGA?

  1. Abból a tantárgyból, aminek a tanulását már befejezted, és legalább kettes tanév végi érdemjegyed van belőle.
  2. Idegen nyelvből. Ebben az esetben a hátralévő évfolyamok anyagából osztályozóvizsgát kell tenned, hogy megszerezd a hiányzó év végi jegyeket!
  • ha angolból szeretnél előrehozott érettségi vizsgát tenni, és most fejezted be a 10. évfolyamot, akkor a 11. és 12. évfolyam anyagából vizsgáznod kell. Az osztályozóvizsgán szerzett érdemjegy lesz a 11. és 12. év végi osztályzatod.
  • Az osztályozóvizsgákat szeptember 2-án szervezzük meg.

 

HOL LEHET ŐSSZEL ÉRETTSÉGI VIZSGÁT TENNI?

Az Oktatási Hivatal által kijelölt intézményekben. Ezeknek az iskoláknak a listája az OH honlapján lesz majd elérhető. Nálunk nem szokott őszi érettségi vizsga lenni. Információk ITT: https://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/2024oszi_vizsgaidoszak

HA SZERETNÉK ŐSSZEL ELŐREHOZOTT VIZSGÁT TENNI, MI A PONTOS TEENDŐM?

Idegen nyelvi vizsga esetén

  1. Osztályozóvizsgára jelentkezni június 28-ig a honlapról letölthető nyomtatványon.
    Szintemelő vizsga  esetén természetesen nem kell újra osztályozó vizsgát tenni és a a jelentkezési lapot sem kell kitölteni.
  2. Szeptember 2-án osztályozóvizsgát tenni.
  3. Szeptember 3-5. között kérni az iskola titkárságán egy igazolást arról, hogy előrehozott érettségi vizsgát tehet az adott tantárgyból.
  4. 5-ig az OH listájáról kiválasztani egy iskolát, ahol van őszi érettségi, és ott jelentkezni a vizsgára.
  5. A vizsgajelentkezéshez kella személyi igazolvány, lakcímkártya, a fenti igazolás (c) alpont), a gimnáziumi bizonyítványod megfelelő másolata. Ha szintemelő vizsgát teszel, a középszintű vizsgád eredményéről kapott törzslapkivonat eredeti példányát is le kell adnod!

 

Más tantárgy esetén

  1. Szeptember 2-5. között kérni az iskola titkárságán egy igazolást arról, hogy előrehozott érettségi vizsgát tehet az adott tantárgyból.
  2. 5-ig az OH listájáról kiválasztani egy iskolát, ahol van őszi érettségi, és ott jelentkezni a vizsgára!
  3. A vizsgajelentkezéshez kellszemélyi igazolvány, lakcímkártya, a fenti igazolás (a) alpont), a gimnáziumi bizonyítványod megfelelő másolata. Ha szintemelő vizsgát teszel, a középszintű vizsgád eredményéről kapott törzslapkivonat eredeti példányát is le kell adnod!