Menü Bezárás

Pályaorientációs támogatás az OH felületén

A továbbtanulás, majd a munkaerőpiacra lépés sikerének feltétele, hogy a diákok megtalálják az érdeklődésüknek és képességeiknek leginkább megfelelő pályát, foglalkozást.  
Az Oktatási Hivatal egy komplex webes alkalmazással segíti az általános és középiskolás diákokat a pályaválasztásban: a POM (Pályaorientációs Mérő- és Támogatóeszköz) célja a tanulók önismeretének bővítésén túl a szakmák világában való sikeres tájékozódás segítése. Az eszköz több kérdés- és feladatsoron keresztül méri fel a 7–8. és a 10–12. évfolyamos tanulók érdeklődését és képességeit, hogy a számukra legalkalmasabb szakmákat, foglalkozásokat ajánlja nekik. Az eszköz a különböző szakmákról és képzésekről is tájékoztat. A POM a következő oldalon érhető el: https://pom.oktatas.hu/
Az alkalmazás működését bemutató kisfilmek az Oktatási Hivatal YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

Pályaválasztási tanácsadás 2024

A végzős és a jövőre érettségiző diákok számára újabb, online időpontokat hirdetünk a munkatársaink által tartott interaktív tájékoztatókra az új felsőoktatási felvételi rendszerről.
Időpontok és regisztráció: https://palyavalasztas.fpsz.hu/felveteli-valtozasok

Egy hónap maradt a felsőoktatásba történő jelentkezési határidőig.
Ebben az időszakban lehetőségeink szerint, előre soroljuk az információs tanácsadásra és pszichológussal történő konzultációra jelentkező, végzős tanulókat, ehhez az szükséges, hogy igényük esetén mielőbb jelentkezzenek: 
https://palyavalasztas.fpsz.hu/jelentkezes