Menü Bezárás

Kedves Tizedikesek és Tizenegyedikesek,

megkezdődött a fakultációválasztás folyamata. Kérjük, töltsétek ki az alábbi linken található Google űrlapot nevetek, osztályotok és a kívánt faktok megadásával. Faktot nem muszáj felvenni, viszont azok számára, akik szeretnék elmélyíteni a 2. nyelvi tudásukat, felvehető harmadik faktként a német, az olasz és a francia. Jelezzétek azt is, ha nem szeretnétek fakultációt felvenni!

– https://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakkereso (itt lehet rákeresni szakok nevére és felsőoktatási szakképzésekre, aminél nagyon alacsony a ponthatár) 
 
– https://www.felvi.hu/felveteli/egyetemek_foiskolak/!IntezmenyiOldalak/intezmeny_lista.php?elj=23a – itt egyetemenként lehet keresni a kívánt szakra. A szak mellett szerepel,  milyen tárgyakból érdemes faktot felvenni, ezekből lehet majd duplázni. 
FONTOS: 2024-től a középszintű érettségi pontok csak 2/3-ot érnek. 
 
– https://www.felvi.hu/bin/content/vonal22a/ – a tavalyi ponthatárok. 400 pont közeli egyetemek esetében két emelt érettségi ajánlott
 
 egyetemek saját honlapjai – a felvételi fül alatt kereshetők a 2024-től adott új intézményi pontok. Ezeket fontos tudni, mert pl. a BGE az eddigi 28 pont helyett 35 pontot ad B2 nyelvvizsgára
és az eddigi 40 helyett 50 pontot ad C1 nyelvvizsgára.